Gyermek kineziológia

Miért érdemes a gyermek kineziológiát választanod?

A Játékos szorongás oldást minden gyerek kedveli, mert szeretne újra felszabadultan önmaga lenni. A gyerek kineziológia gyors változást hoz a gyermeknek és szülőnek egyaránt.

gyerek-kinez3Miben segít ez az én gyermekemnek?

Ez az alternatív, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, holisztikus módszer segít, hogy a gyermekedben kialakult érzelmi blokkok oldódjanak, hogy könnyebben kezelje a stresszes helyzeteket, hogy meg tudjon birkózni az élet kihívásaival.
A kineziológia egy gyengéd módszer arra, hogy segíts gyermekednek abban, hogy újra visszataláljon önmagához, hogy tudatában legyen egyediségének vagy akár arra, hogy a családon belüli konfliktusok megoldódjanak, tanulási nehézségek megszűnjenek.

Miért különlegesen hatásos segítség a gyermeki stresszek oldásában?

A gyermekek különlegesen érzékeny módon élik a mindennapokat. Ők inkább a metakommunikációt fogják fel, mint a verbális kommunikációt. Ezért egészen pici dolog elég ahhoz, hogy egy gyermek elkönyvelje magában azt, hogy ő buta, nem tud jól teljesíteni az óvodában, iskolában, sportban és így nem szeretik, nem elég jó. Belső hitrendszere pedig szigorúan igazolni fogja őt ebben, ha egyszer rögzített egy képet magában, magáról.

Nagyon fontos, hogy a gyermekek által küldött jeleket időben vegyük észre és segítsünk nekik abban, hogy saját értékeikkel tisztában legyenek és harmonikus, kiegyensúlyozott életet élhessenek. Az általam kidolgozott gyermeki stresszoldó technikák ráépülnek a kineziológia alapjaira, hogy még  KOMPLEXEBB segítséget adjak szülőnek és gyermeknek a gyors változáshoz.

Milyen tüneti jelzéseknél tudok gyermekednek Kineziológiával segíteni?

 • gyermek-kineziologa2Beilleszkedési – magatartási zavarok
 • Vizelet és széklettartási nehézségek
 • Szorongások, félelmek, rossz álmok
 • Hirtelen dadogás, kényszeres mozgások, tickelés
 • Önbizalom hiány, önértékelési problémák
 • Tanulási – kommunikációs nehézségek, megfeleléskényszer
 • Krízishelyzetek feldolgozása/ kis tesó, válás,veszteség,baleset/stb

Hogyan zajlanak a kezelések korosztályonként?

FONTOS: Minden esetben az első alkalommal Anamnézis felvétel történik, mely visszanyúl a fogantatásig és végig kíséri a terhesség időszakát, érinti a szülést és a jelenkorig tart. Ebben összegezzük a probléma gyökerét esetleges korábbi tüneteit.

Csecsemő – 3 éves kor

Anyával dolgozunk, rajta keresztül ún. szurrogát oldásban. Oldhatók így pl. szülési traumák, szülés utáni depresszió, alvási, étkezési nehézségek, asztma, allergia, ekcéma stb.

Kisgyermekkor: 4-6 év

Ebben a korban már a gyermek személyiségétől is függ, hogy jelen van-e a szülő. Természetesen a szülővel is párhuzamosan dolgozom, mert a szülő változása is fontos ahhoz, hogy jól tudja támogatni a gyermekét.
Az anyán történő oldás oka, hogy az anya-gyermek 7-9 éves korig nagyon erős kötődésben van. A fogantatástól kezdve , a szülésen át, a gyermek 1 éves koráig egy ún. szimbiózis alakul ki köztük, hisz a gyermek teljesen az anyukájára van utalva és az Anya is érzi gyermeke minden rezdülését. Oldásban is működik ez a hatás. Oldhatók igy pl. óvodai, iskolai beilleszkedési nehézségek, testvérféltékenység, szorongások stb.
Speciális módszerekkel dolgozom: vizelet és széklettartási problémák esetében

Kisiskolás kor: 7- 14 év

Pedagógusként , korosztálytól függetlenül a gyermekre hangolódva, barátságos, biztonságos légkört teremtek. Véleményem szerint, ez a legfontosabb, hogy a gyermek megnyíljon, őszintén beszéljen problémáiról, feltárja, talán magának sem megfogalmazott félelmeit.
Itt már a gyermek felelősen tud önállóan együttműködni. Az izomtesztelés után a korrekciók végrehajtása játékosan, a kitesztelt gyakorlatokkal történik, a házi feladatokat maguk végzik.
Dolgoznak magukért, mert megkönnyebbülnek a felszabaduló lelki nyomástól. Megtanulják ,hogyan legyenek magabiztosak. Ezt még az általam kidolgozott KOMPLEX stresszoldó technikák is erősítik.- Olvass utána:Módszereimnél. Ebben a korban használjuk a tanulási nehézségek oldására a Brian Gym – tornát. Olvass utána Módszereimnél. Oldhatók így pl: Szorongások, tanulási stresszek, kiközösítés, elhízás, krízisek stb.

Kamaszkor: 15+

Ebben a korban, már mindenesetben a gyermeknek kell igényelnie a külső segítséget. Az ő személyes döntése kell, hogy legyen a megkeresés. Természetesen a szülő támogatásával, de nem nyomására. A megoldás mindig saját magában van , ő tudja legjobban, de választási lehetőséget kap, egy más hozzáállást alakítunk ki. Oldhatók így: identitás kérdések, önértékelési nehézségek, szexuális problémák, függőségek, depresszió, anorexia stb.

Hány kezelés szükséges ?

A gyermek kineziológia rendkívül hatékony módszer, a változás általában gyors, néhány alkalom/ 4-6/ elég egy –egy probléma megoldásához. Ez azonban eset függő és függ az elkötelezettségtől és a probléma fennállásának idejétől. A javulás mindenkinél a saját ütemében történik.

gyerek-kineziologia-kineziologusMit mondjak a gyermekemnek?

Világosan mondd el, hogy mit látsz, milyen problémát észlelsz és beszéld meg vele, hogy egy olyan helyre hozod, ahol játékosan segítenek abban, hogy a pozitív változások bekövetkezzenek. Fontos, hogy biztosítsd arról, hogy mellette állsz!

A kineziológia a te gyermekednek is segíthet ha szeretnéd, hogy

 • magabiztosabbá, bátrabbá váljon
 • kiegyensúlyozottabb, vidámabb napjai legyenek
 • önállóbban, határozottabban álljon ki magáért
 • megszűnjenek tanulási nehézségei
 • bízzon magában és tisztában legyen saját értékeivel
 • kapcsolatait és konfliktusait jól kezelje

Személyesen: Bécsben, Sopronban, Szombathelyen találkozhatsz velem, de skype-on a világ bármely pontjáról hívhatsz. Vedd fel velem a kapcsolatot, egyeztessünk időpontot!

Jelentkezek!

“10 éves kisfiam, kényszeres kézmosásával jelentkeztünk nálad,egy anyuka ajánlott az iskolából. Teljes kétségbe esésemben már nem láttam megoldást, nem tudtam erőt adni a kisfiamnak. A foglalkozások hatására gyermekem felszabadultabbá, barátkozóbbá vált! A varázsigéket még mindig használja! Vidám, vagány srác lett. Már rá kell szólni, hogy mosson kezet! Egész családom hálás neked!“ Liza Kőszegről