Hiszek magamban? Avagy önkorlátozó gondolataink biztonságot adnak?

 • Nem fog ez nekem menni!
 • Nem tudom megcsinálni! és így tovább…. –ismerős ez a belső monológ?

Zsuzsa 35 éves, 2 diplomás hölgy.  Új munkahelyén vezető pozíciót pályázott meg és el is nyerte. Most azonban az öröm és büszkeség helyett, állandó gyomorideg, belső feszültség és álmatlanság  jellemzi.  Bár tudja, hogy rengeteg tapasztalat, gyakorlati siker, elismerés van mögötte, mégis mindennap rettegve megy be a munkahelyére és az alábbi gondolatok zakatolnak a fejében.

   • Nem fogom tudni, amit kérdeznek tőlem.
   • Azt gondolják, hogy ezen a területen jó vagyok
   • Kiderül majd, hogy mégsem felelek meg
   • Hibázni fogok!
   • Nem vagyok elég jó, pedig én akarok lenni a legjobb.
   • girl-863686_960_720

Kineziológiai izomteszttel az okkorát – azaz, hogy mikor történt ezeknek az önbizalomhiányt okozó negatív gondolatoknak az érzelmi lenyomata – 9 éves korban találtuk. Zsuzsa jó tanuló kislány volt és mindig fontos volt számára, hogy kiemeljék, megdicsérjék. Szeretett első lenni a dolgozatok megírásában, bizonyítva, hogy ő a legjobb, leggyorsabb. Leginkább szerette, ha az anyukája, aki igen kritikus volt vele, büszkélkedett a szomszédok előtt.

Viszont kissé felületes volt, többször vétett a gyorsaság miatt hibát és így a vágyott siker elmaradt. Abban az évben minden osztályból egy gyereket elvittek az Országházba.  Ezt a legjobb dolgozatot író gyerek kapta. Zsuzsa minden vágya, hogy ő mehessen. Viszont néhány hiba miatt más aratta le a babérokat. Mérhetetlen csalódottságára, még az anyja mondatai is ráfejeltek: Figyelmetlen vagy ! Többet vártam tőled! Ha jobban figyeltél volna, most Te lennél a legjobb! stb

Abban a csalódott, flusztrált helyzetben negatív önkorlátozásként vésődtek a kislány tudatalattijába anyja szavai és beleégett: „ Nem vagyok elég jó, mert nem tudok odafigyelni teljesen. Azt hiszik rólam, hogy megfelelő vagyok és mégsem. Mindig hibázok!  Csalódnak bennem!

Zsuzsában kódolódott egy negatív hit: Amikor ezeket a mondatokat ismétlem, állandóan figyelmeztetem magam, hogy figyelnem kell, nem hibázhatok!

 Te jóban vagy magaddal?

Kell-e, hogy testi egészségünket, lelki harmóniánkat és teljesítményünk hatékonyságát csökkentsék ezek a negatív önmarcangoló, visszahúzó mondatok? Lehet, hogy szüleink ilyen mondatokkal akartak serkenteni az alaposabb odafigyelésre, de felnőttként éberen láthatjuk, hogy ezek és hasonló mondatok, csak gyengítenek, visszahúznak.

Honlapomon www.kineziologus.info – ha kitöltöd a Mennyire szorongok? tesztet – akár már láthatod is mennyire erősek benned a negatív belső mondataid.

Dönthetsz másként!

Jó hír, hogy kineziológiai oldással és egyéb nagyszerú technikákkal pl: Eft ezek könnyen és hatékonyan  feloldhatók.

Fókuszálj arra, amit szeretnél !

Tudatosan lássuk eddigi sikereinket, eredményeinket. Fontos, hogy azokat is számba vegyük, ne csak a kihívásokban rejlő nehézségekre figyeljünk. Célunk, hogy az adott helyzetben a legjobbat hozzuk ki magunkból.  Amire fókuszálunk  odaküldünk  több energiát.

     Lépj ki a régi kitaposott cipődből! 

                                 Erősítsd magad pozitív megerősítésekkel!

„A régi, negatív mondataim nélkül is alapos és megfelelő vagyok!”

„Elfogadom magam ítélkezés nélkül!”

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, hogy elindulj a saját szabadságodhoz vezető úton, vedd fel velem a kapcsolatot!

Szeretettel várlak személyesen vagy skype – konzultáción!