iskola kategória bejegyzései

Amikor a gyermek az iskola karmai között érzi magát azaz a Gonosz medve meséje

Mégcsak néhány hete tart az iskola, máris komoly ellenállások mutatkoznak a tanulást, az iskolai elvárásokat elutasító gyermekek lelkében. Nem feltétlenül csak a tanulási nehézségekkel küzdő vagy hiperaktívnak nevezett gyerekeknél jelenik ez meg, hanem a szorongó, megfeleléstől rettegőknél is.

Bővebben…

Hogyan gyógyíthatod gyermeked? 5+1 Tipp ha gyermekednek reggelente fáj a hasa,feje….

A tünetek mögött megbúvó iskolai szorongások okai és kezelésük II.  Előző írásomban a témát a gyermek kapcsolati konfliktusai köréből hoztam. Most a tanulási- teljesítmény megfelelés problémakörét járjuk be, néhány esettel illusztrálva.

Bővebben…

Te is ráismersz a gyermekedre? 5+1 Tipp – ha gyermekednek reggelente fáj a hasa, feje ….

A tünetek mögött megbúvó iskolai szorongások okai és kezelésük I.

Gyermek-kineziologusi munkámban az utóbbi időben látványosan megnövekedett a fej és hasfájással hozzám forduló iskolás gyermekek száma. Ebben a témában szeretnék mélyebb ismeretet adni és néhány gyakorlati tanáccsal segíteni.

Bővebben…

7 árulkodó tünet, amiért érdemes gyermek – kineziologushoz fordulnod!

Nem akarok elaludni!  – Ugye ma nem kell oviba menni!   – Ígérd meg, hogy jössz értem!  – Fáj a hasam, a fejem! – Buta vagyok, nekem ez úgysem sikerül!  – Biztos ma senki nem játszik velem….és még sok félelemmel teli mondatot idézhetnék kis barátaimtól.

Bővebben…

Miért félnek elaludni a gyermekek? A feladattól való félelem, a teljesítményszorongás

„ Már az óvodában gond volt az elválással. Fél évig tartott, míg elmaradt a reggeli üvöltés. Otthon dacosan, agresszíven viselkedett főleg velem és gyakran volt beteg.” – kezdi kislánya történetét anyuka.

Bővebben…